Om

Från fotografi till event och konserter – Dino Vulic har bred erfarenhet inom nöje och media. I dag jobbar han i första hand med festivaler som Sensommar! och Härnösands Stadsfest, men det var på tidningsredaktionerna som karriären började.

Under Dino Vulics uppväxt i Härnösand var det svårt att se honom utan sin kamera. Den var alltid med. Och Dino Vulic såg alltid till att vara på plats där det hände – vid konserter, sportevenemang och nyhetshändelser. Vid sidan av sina studier frilansade Dino Vulic flitigt som fotograf för såväl lokala dagstidningar och magasin som världskända webbsajter.

Fotointresset har han haft hela livet, men det var i början av 10-talet som det utvecklades från en hobby till en professionell verksamhet. Hösten 2011 startade han företaget Dinophoto och han har också studerat programmet Bildjournalistik vid Mittuniversitetet.

Intresset för fotografi och media har lett till att Dino Vulic även spelat in podcasts för Sundsvalls Tiding tillsammans med Tobias Öhgren. Podcastduon arrangerade sin releasefest på Stadshuset i Sundsvall – festen blev en succé och Dino Vulic fortsatte att arrangera populära klubbkvällar i huset.

Klubbar, konserter och arrangemang har sedan 2012 varit vardag för Dino Vulic som sedan dess jobbat som nöjeschef på Hamnkrogen i Härnösand, startat upp och varit klubbchef för 1905 på Köttmagasinet. I dag jobbar han främst med att projektleda och arrangera evenemang för Höga Kusten Nöje – som Härnösands Stadsfest och festivalen Sensommar! i Sundsvall, som han också var med och startade upp 2015.

Sensommar! blev genast en succé med drygt 4000 besökare premiär-året, med artister som Veronica Maggio, Maskinen och Style of Eye. Året därpå dubblades sedan festivaldagarna till två stycken. Det uttalade målet är att 2020 vara en av Norrlands största och bästa festivaler. Sundsvallsfestivalen äger rum i början av augusti på Fältet i Sundsvall.

Härnösands Stadsfest har en lång tradition, men har under de senaste åren förnyats och fått en nytändning och lockat med artister som Måns Zelmerlöf och Zara Larsson. Målet är dock fortfarande detsamma: det ska vara en fest för hela familjen. Och i juli varje år samlas familjerna på Mellanholmen i Härnösand för att njuta av musik, mat och umgänge.